Wilhelmina van Pruisenlaan 145, 2807 KH Gouda
In de lijst - logo

Hypotheken

Een eigen huis is een belangrijk bezit en heeft voor bijna iedereen ook een emotionele waarde. Maar naast deze emotionele waarde is er natuurlijk ook een financieel aspect, zoals het kiezen van de hypotheek.

Hornes Assurantiën stelt voor u een hypotheek samen die is afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Naast een gunstig rentepercentage zijn de aflossingsmogelijkheden en verhuismogelijkheden zeker zo belangrijk. Daarnaast kan Hornes Assurantiën u ook informeren of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U kunt alle zorg omtrent uw aankoop volledig in onze handen geven. U kunt hierbij vanaf het eerste contact met de makelaar tot het tekenen bij de notaris door ons laten verzorgen.

Hornes Assurantiën kan uw hypotheek bij diverse geldverstrekkers onderbrengen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen wordt gekeken welke geldverstrekker het beste voldoet aan uw wensen.

Soms bestaat een hypotheek uit een enkele financieringsvorm. Maar het kan heel aantrekkelijk zijn als uw hypotheek een combinatie is van verschillende financieringsvormen. Dat kan opvallend goede resultaten opleveren, zoals extra lage woonlasten en een maximaal belastingvoordeel. Ook verzorgen wij voor u de maandelijkse teruggaaf die u bij de Belastingdienst kunt aanvragen.

Bel ons voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak. Of vul het contactformulier in, wij nemen dan contact met u op. Wij adviseren u graag!

Second opinion

De second opinion is speciaal bedoeld om u de zekerheid te geven dat u de juiste hypotheek heeft gekozen die het beste in uw persoonlijke situatie past. U heeft wellicht net een hypotheekberekening laten maken, of zelfs al een hypotheekvoorstel ontvangen. Alles ziet er heel goed uit, maar toch blijven een aantal vragen door uw hoofd spelen. Is dit de juiste hypotheekvorm voor mij? Passen deze maandlasten bij mijn inkomsten? Om aan alle onzekerheden een einde te maken, nodigen wij u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvende second opinion bij een van onze hypotheekadviseurs.

Geïnteresseerd? Maak dan nu meteen een afspraak op telefoonnummer 0182-582888.

Hypotheekvormen

Bij het regelen van uw hypotheek kunt u kiezen uit verschillende financieringsvormen. Het verschil zit in de wijze van terugbetaling van de lening. Er bestaat een groot aantal financieringsvormen.

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u bij overlijden voor een financieel vangnet voor uw partner of kinderen. Zo voorkomt u dat het inkomen achteruit gaat en de kosten toenemen. U kunt er op deze manier bijvoorbeeld voor zorgen dat uw partner de hypotheek of huur kan blijven betalen. Dan weet u zeker dat zij goed verzorgd achterblijven. Een prettige gedachte!

Wilt u een offerte op maat, informeer dan bij ons ( 0182-582888).

Levenshypotheek

De lening is gekoppeld aan een winstdelende levensverzekering. Tijdens de looptijd wordt niet afgelost. In plaats daarvan betaalt u premie voor de verzekering. Met de uitkering uit de levensverzekering wordt uw hypotheekschuld afgelost.

Voordelen

 • Maximale renteaftrek
 • Eindkapitaal is vrijgesteld van belastingheffing.

Nadelen

 • Het verzekerd kapitaal is gegarandeerd, de winstbijschrijving is echter onbekend.

Terug naar boven

Spaarhypotheek

Net als bij de levenshypotheek is de lening gekoppeld aan een levensverzekering. Het verzekerde kapitaal is gelijk aan de hoogte van de geldlening. De premies zijn gekoppeld aan het rentepercentage. Bij een hogere rente zijn de premies lager en bij een lagere rente zijn de premies hoger.

Voordelen

 • Gegarandeerde aflossing
 • Maximale renteaftrek
 • Renteverhogingen worden gedeeltelijk gecompenseerd door premieverlagingen.

Nadelen

 • Hogere hypotheekrente
 • Minder flexibiliteit
 • Renteverlagingen worden gedeeltelijk gecompenseerd door premieverhogingen.

Terug naar boven

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u uitsluitend rente. U betaalt geen aflossing of premie. De hypotheek wordt in de toekomst afgelost met de verkoopopbrengst van uw woning.

Voordelen

 • Lage hypotheeklasten
 • Blijvend fiscaal voordeel (maximaal 30 jaar)

Nadelen

 • Geen vermogensopbouw
 • Geen maximale financiering mogelijk

Terug naar boven

Krediethypotheek

Een speciale vorm van de aflossingsvrije hypotheek is de krediethypotheek. Ook hier betaalt u geen aflossing of premie, maar alleen rente net als bij een aflossingsvrije hypotheek. De rente is variabel en gebaseerd op de rente van de geldmarkt. U hoeft niet het hele bedrag ineens op te nemen. Eenmaal afgeloste bedragen zijn altijd weer opneembaar.

Voordelen

 • 100% boetevrije aflossing
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Nadelen

 • Slechts beperkte financiering mogelijk
 • Geen vaste hypotheeklasten door de variabele rente
 • Geen vermogensopbouw

Terug naar boven

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een vast (bruto) bedrag, de annuïteit. Dit bedrag is opgebouwd uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd wijzigt de verhouding tussen het rente- en het aflossingsdeel. U lost steeds meer af en betaalt steeds minder rente.

Voordelen

 • Gelijkblijvende bruto hypotheeklasten

Nadelen

 • Stijgende netto hypotheeklasten als gevolg van dalende fiscale aftrek

Terug naar boven