Wilhelmina van Pruisenlaan 145, 2807 KH Gouda
In de lijst - logo

Verkeer

Autoverzekering

Een fietser die van links de weg over schiet, steenslag in uw voorruit of iemand vóór u, die plotseling remt. Ook als u al jaren schadevrij auto rijdt, weet u dat ongelukken in deze kleine hoekjes zitten. Het hebben van een goede verzekering is dan een hele opluchting. Met onze autoverzekering bent u verzekerd van een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie.

U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen:

 • WA-verzekering

Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van autoverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade - tot € 2.500.000 per gebeurtenis - die u aan derden toebrengt met uw auto en/of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van autoverzekering.

 • Beperkt-cascoverzekering

Breidt u de WA-verzekering uit met een beperkt-cascoverzekering, dan betaalt u wat meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal van of uit het voertuig en ook bij storm en hagel, brand en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren.

 • Volledig-cascoverzekering (all-risk)

De meest complete autoverzekering, een WA-plus volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Uitbreidingsmogelijkheden

De autoverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

 • Ongevallen-inzittendenverzekering

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen-inzittendenverzekering. U en uw passagiers zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt er bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedragen uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

 • Schade-inzittendenverzekering

Ook bij de schade-inzittendenverzekering volgt uitkering ongeacht de schuldvraag. Deze verzekering vergoedt echter de daadwerkelijke schade.

Naast bovengenoemde uitbreidingen is een aparte rechtsbijstandverzekering tegenwoordig geen overbodige luxe. Deze verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.

De voordelen op een rij:

Aantrekkelijke premies en hoge kortingen
Wij werken samen met ruim 50 maatschappijen waardoor wij u de meest gunstige aanbieding kunnen doen. Hierdoor is de autoverzekering beslist betaalbaar. Vooral voor mensen die veilig rijden. Die kunnen op de toch al opvallend gunstige premie tot 75% bonus/maluskorting krijgen. Wie op de hoogste trede staat, geniet bonusbescherming. Dit wil zeggen dat u de 75% premiekorting meestal na één schadegeval behoudt.

Carglass of Autotaalglas
Uw autoruit raakt onderweg beschadigd. Dan is het tijd voor de mensen van - naar keuze - Carglass of Autotaalglas. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar om te helpen bij ruitbreuk. In geval van reparatie betaalt u overigens geen eigen risico. Bij vervanging wordt uw eigen risico met € 75 verlaagd.

Dag en nacht hulp in Nederland en over de grens
U loopt door een ongeval onderweg schade op. Toch wilt u verder. De financiële kant van de zaak is in zo’n situatie opeens een stuk minder belangrijk. U hebt direct hulp nodig. En die krijgt u. Waar u ook bent. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag. In de vorm van goed advies of alerte assistentie ter plekke via onze alarmcentrale die dag en nacht voor u bereikbaar is.
Terug naar boven

Kampeerautoverzekering

Een kampeerauto is een fijn bezit. U komt op de mooiste plekjes en in een handomdraai tovert u uw betrouwbare vervoermiddel om tot een gezellig verblijf. Een verblijf dat u goed wilt verzekeren. Want of uw camper nu eenvoudig of luxe is, een goede verzekering is onontbeerlijk.

De voordelen op een rij:

De premie is afhankelijk van de cataloguswaarde van uw kampeerauto, exclusief inventaris. De waarde van een eventuele verbouwing wordt wel meegerekend. U betaalt dus geen standaardbedrag, maar een premie op maat. Om de premie nog lager te maken, kunt u kiezen voor een hoger eigen risico.

Met de kampeerautoverzekering heeft u bij schade (in binnen- en buitenland) recht op hulp en op vergoeding van repatriëringskosten.

De verzekeringsmogelijkheden

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering)

De naam zegt het al. Als eigenaar van een kampeerauto bent u wettelijk verplicht u te verzekeren tegen schade aan derden. De WA-verzekering is de meest eenvoudige vorm van verzekeren.

 • Beperkt Casco verzekering

De beperkt cascoverzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Ook schade aan de kampeerauto veroorzaakt door brand, diefstal, botsing met loslopende dieren en joyriding wordt vergoed.

 • Volledig Casco verzekering (all risks)

Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. Naast al het bovenstaande bent u ook verzekerd tegen schade aan uw kampeerauto veroorzaakt door o.a. botsen en slippen.

 • Inventaris

De inventaris is verzekerd voor diefstal na braak, brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting, en een van buiten komend onheil mits gepaard gaand met beschadiging of verlies van de auto zelf. Kostbaarheden als computer, horloge, camera, geld, alsmede kleding, schoeisel etc. zijn niet verzekerd, hiervoor kunt u een reisverzekering afsluiten.
Terug naar boven

Motorverzekering

Een hond die plotseling oversteekt, een bestuurder van een auto die u niet opgemerkt heeft, een fietser die u geen voorrang verleent. Motorrijden geeft een niet te evenaren gevoel van ruimte en vrijheid, maar is helaas niet zonder gevaar. Een goede verzekering voor uw kostbare bezit is dan ook van het grootste belang. Met een motorverzekering bent u verzekerd van een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie.

De dekking

U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen

 • WA-verzekering

Zonder WA-verzekering is motorrijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van motorverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade - tot € 2.268.901 per gebeurtenis - die u met uw motor aan derden toebrengt. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van motorverzekering.

 • Beperkt-cascoverzekering

Breidt u de WA-basis uit met een beperkt-cascoverzekering, dan betaalt u wat meer. In ruil voor de iets hogere premie bent u dan echter voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen motor. Bijvoorbeeld bij diefstal van uw motor en ook bij storm en hagel, brand, joyriding en botsing met loslopende dieren.

 • Volledig-cascoverzekering (all-risk)

De meest complete motorpolis, een WA-plus volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Uitbreidingsmogelijkheden

De motorverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

 • Ongevallen-opzittendenverzekering

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen-opzittendenverzekering. U en eventuele passagier(s) zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag wordt bij overlijden of blijvende invaliditeit een van tevoren gekozen bedrag uitgekeerd. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

De voordelen op een rij:

Aantrekkelijke premies en hoge kortingen
De motorverzekering is beslist betaalbaar. Vooral voor mensen die veilig rijden. Die kunnen op de toch al opvallend gunstige premie tot 75% bonus/maluskorting krijgen. Wie op de hoogste trede staat, geniet bonusbescherming. Dit wil zeggen dat u de 75% premiekorting na één schadegeval behoudt.

Een aantrekkelijke nieuwwaarderegeling*
Onze motorverzekering kent een zeer aantrekkelijke nieuwwaarderegeling die afhankelijk is van de leeftijd van de motor.

Kleding- en helmschade meeverzekerd*
Is uw schade gedekt, dan wordt tevens motorkleding- en helmschade tot een maximum bedrag vergoed.

*alleen bij de beperkt- en volledig-cascoverzekering.

Dag en nacht hulp in Nederland en over de grens
U loopt door een ongeval onderweg schade op. Toch wilt u verder. De financiële kant van de zaak is in zo’n situatie opeens een stuk minder belangrijk. U hebt direct hulp nodig. En die krijgt u. Waar u ook bent. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag.
Terug naar boven

Oldtimerverzekering

Een kat die plotseling oversteekt, een aanrijding, diefstal van uw oldtimer. U moet er niet aan denken dat een van dit soort situatie u overkomt. Want u bent de trotse bezitter van een oldtimer. Een schitterend bezit waar u vast zeer zuinig op bent. En terecht. Zo’n “oud beestje” is kwetsbaar en vergt extra aandacht en onderhoud. Een goede verzekering mag daarbij niet ontbreken. Of het nu om een auto, een motor of scooter gaat, bij Hornes Assurantiën bent u voor een oldtimerverzekering aan het juiste adres.

Voorwaarden voor acceptatie

Om een oldtimerverzekering te kunnen afsluiten, dient u aan een aantal criteria te voldoen:

 • De verzekering geschiedt op basis van vaste taxatie. Hiertoe dient een recent taxatierapport (niet ouder dan 36 maanden) door een erkend expertisebureau of een oldtimerclub te worden overgelegd, inclusief vier recente foto’s (één van elke zijde).
 • Het gebruik moet strikt particulier en recreatief zijn.

Dekking

U kunt kiezen uit drie verzekeringsvormen:

 • WA-verzekering

Zonder WA-verzekering is autorijden niet toegestaan. Daarom bevat elke vorm van oldtimerverzekering een WA-gedeelte. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. De WA-verzekering dekt de schade - tot € 2.268.901 per gebeurtenis - die u aan derden toebrengt met uw oldtimer. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering vormt de basis en is dus meteen ook de goedkoopste vorm van oldtimerverzekering.

 • Beperkt-cascoverzekering

Breidt u de WA-basis uit met een beperkt-cascoverzekering, dan bent u voor een heel belangrijk deel verzekerd tegen schade aan uw eigen oldtimer. Bijvoorbeeld bij diefstal van het voertuig en ook bij storm en hagel, joyriding en botsing met loslopende dieren.

 • Volledig-cascoverzekering (all-risk)

De meest complete oldtimerpolis, een WA-plus volledig-cascoverzekering (all-risk), verzekert u behalve tegen bovengenoemde gebeurtenissen ook tegen botsen, slippen en omslaan.

Uitbreidingsmogelijkheden

De oldtimerverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen.

 • Ongevallen-in-/opzittendenverzekering

Voor een geringe meerpremie maakt u de dekking compleet met een ongevallen-in-/opzittendenverzekering. U en uw eventuele passagier(s) zijn dan verzekerd tegen de gevolgen van een ongeval. Los van de schuldvraag keren wij bij overlijden of blijvende invaliditeit hoge bedragen uit. Dat geld kan volledig naar eigen inzicht worden besteed.

Naast bovengenoemde uitbreiding is een aparte rechtsbijstandverzekering tegenwoordig geen overbodige luxe. Deze verzekering biedt de deskundige hulp van een team van juristen en verkeersdeskundigen dat u nagenoeg elke juridische zaak van A tot Z uit handen neemt.

De voordelen op een rij:

Premie op maat
De premie is afhankelijk van het bouwjaar van uw oldtimer, de dekking en het jaarkilometrage. U betaalt dus geen standaardpremie, maar een premie op maat. Sluit u een volledig-cascoverzekering af, dan kunt u de premie verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico.

Acceptatie taxatierapporten afkomstig van oldtimerclubs
Naast taxatierapporten van erkende expertisebureaus accepteren wij ook taxatierapporten van oldtimerclubs.

Taxatieduur meestal 3 jaar
Taxatierapporten zijn meestal drie jaar geldig. Vindt geen herziening van de taxatie plaats, dan geldt de waarde genoemd in het taxatierapport als leidraad.
Terug naar boven

Bromfietsverzekering

Op de brommer boodschappen doen, op de scooter naar school, met een fiets met hulpmotor in het weekend naar de kleinkinderen. De groep bromfietsen omvat de meest uiteenlopende voertuigen. En dus hebben wij, voor onze bestaande klanten, net zoveel verzekeringsmogelijkheden.

Bel ons (0182-582888) en wij regelen per direct uw bromfietsverzekering.
Terug naar boven